Skip to content
Apotheek 2.2

Verbeteren van service binnen Apotheken

Smart CJM voor Apotheken

Apotheek 1.3
Innovatie voor Apotheken

Hoe apotheken service en verkoop kunnen verbeteren door middel van technologie

Apotheken spelen een belangrijke rol in de gezondheidszorg. Zij zijn vaak het eerste aanspreekpunt voor mensen die medische hulp zoeken.

Daarom is het essentieel dat apotheken hun klanten een uitstekende service bieden en tegelijkertijd efficiënt blijven.

Een manier om dit te bereiken is het gebruik van technologie. Smart CJM levert oplossingen zodat apotheken met behulp van technologie hun service en verkopen kunnen verbeteren.

De Customer Journey: Een overzicht

Module 2
Prozess Apothek
Smart CJM voor Apotheken

9 Redenen om Smart CJM in uw apotheek te implementeren:

1. VERMINDERING VAN DE WACHTTIJD Een van de meest frustrerende ervaringen voor cliënten is langdurig in de rij staan bij de apotheek. Technologie kan de wachttijden helpen verminderen door processen te stroomlijnen, zoals de verwerking van recepten en betaling. Dit kan worden bereikt door het gebruik van geautomatiseerde systemen zoals een wachtrij management systeem.

 

 

2. AFSTEMMEN VAN KLANTBEHOEFTEN OP VAARDIGHEDEN VAN MEDEWERKERS Het is belangrijk dat apotheken ervoor zorgen dat hun cliënten de best mogelijke zorg krijgen. Dit kan worden bereikt door de behoeften van cliënten af te stemmen op de vaardigheden van medewerkers. Technologie kan hierbij helpen door informatie te verschaffen over de ervaring en kwalificaties van medewerkers. Zo kan de apotheek de juiste medewerker aan de juiste cliënt toewijzen.
3. BUSINESS INTELLIGENCE GEBRUIKEN OM DE DIENSTVERLENING TE VERBETEREN Business intelligence (BI)-modules kunnen apothekers waardevolle inzichten verschaffen in hun activiteiten. Deze kennis kan apothekers helpen data gestuurde beslissingen te nemen om de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren. Door gegevens uit verschillende bronnen te analyseren, kunnen apothekers gebieden identificeren die verbetering behoeven en de nodige veranderingen aanbrengen.
4. HET STIMULEREN VAN DE VERKOOP VAN RECEPTVRIJE PRODUCTEN Apotheken kunnen hun verkoop van receptvrije producten verhogen door gerichte marketingcampagnes. Technologie kan daarbij helpen door inzicht te verschaffen in de koopgewoonten van klanten. Door deze gegevens te analyseren, kunnen apotheken marketingcampagnes ontwikkelen die gericht zijn op specifieke demografische groepen. Door deze klanten in een aparte wachtrij te plaatsen kunt u de verkoop van deze receptvrij producten ook stimuleren.
5. VERBETERING VAN DE KLANTENSERVICE Apotheken kunnen de kwaliteit van hun dienstverlening verbeteren door technologie te gebruiken om processen te stroomlijnen. Apotheken kunnen bijvoorbeeld digitale wachtrijen gebruiken om duidelijk te maken wie de volgende in de rij is, waardoor de onzekerheid voor klanten wordt verminderd. Apotheken kunnen technologie ook gebruiken om klanten gepersonaliseerde diensten aan te bieden, zoals medicatieherinneringen en bezorgdiensten.
6. SNEL FLEXIBELE BALIES VOOR HET AFHALEN VAN RECEPTEN Apotheken kunnen de efficiëntie verbeteren door gebruik te maken van flexibele snelbalies om geneesmiddelen op te halen. Deze balies kunnen flexibel worden ingezet door medewerkers, waardoor de werkdruk voor apothekersassistenten afneemt. Hierdoor kan de apotheek klanten sneller en efficiënter bedienen.
7. VERBETERENG VAN WACHTRIJBEHEER Klanten voelen zich vaak gefrustreerd en onzeker als ze niet zeker weten wie de volgende in de rij is. Technologie kan helpen door digitale wachtrijen aan te bieden die duidelijk maken wie de volgende is. Dit vermindert onzekerheid en frustratie, wat resulteert in een positievere klantervaring.
8. HET ANALYSEREN VAN GEGEVENS OM DE BEZETTING TE OPTIMALISEREN Apotheken kunnen data-analyse gebruiken om inzicht te krijgen in wacht- en transactietijden. Door deze gegevens te analyseren kunnen teams gebieden identificeren die verbetering behoeven en aanbevelingen doen voor verandering.
9. PERSONEELSPLANNING VERBETEREN MET DATA. Apotheken kunnen gegevens gebruiken om de personeelsplanning te verbeteren, waardoor deze efficiënter en nauwkeuriger wordt. Door gegevens over de vraag van cliënten en de beschikbaarheid van medewerkers te analyseren, kunnen apotheken personeel effectiever inzetten. Dit zal ervoor zorgen dat cliënten de best mogelijke zorg krijgen en tegelijkertijd de kosten voor de apotheek verlagen.

Zelf service Kiosken voor Apotheken

Self Service Terminals

 • Unieke en exclusieve Self Service Kiosken 
 • Modulaire configuratie in eigen huisstijl
 • Plug & Play met internet & stroomaansluiting
 • 10 inch display en ticketprinter (QR reader optioneel)
 • Kan uitgebreid worden met de mobile oplossingen van Smart CJM
Terminal 1.1-1
Terminal 2.1
Terminal 3.1
BASIS PACKAGE & OPTIONELE MODULES: Overzicht & prijs details

Het BASISPAKKET biedt een kernset van functies en mogelijkheden om te voldoen aan de basisbehoeften van bedrijven. De MODULAIRE UITBREIDING biedt de flexibiliteit om naar behoefte extra modules en functies toe te voegen, zodat bedrijven de oplossing kunnen aanpassen aan hun unieke behoeften. De totale pakketprijs is afhankelijk van de specifieke modules en functies die het bedrijf selecteert.

Hierbij het overzicht:

Prijs

TECHNISCH SYSTEEM DESIGN

 • SMART CX is ontwikkeld in Microsoft Visual Studio .NET C#
 • Hosting als SaaS (Multi-Tenant SaaS)
 • Systeem eisen voor user modules / monitoren:
  • Iedere device (PC/Thin-Client/Tablet/...)
  • Internet verbinding
  • Stroomaansluiting en Internet voor de hardware
  • Web browser (Firefox, Internet Explorer, Chrome, Safari)
  • Responsive design, past aan aan scherm resolutie en orientatie (rotatie)

 • Data protection:
  • Database backup
  • Directory backup
  • Image (virtual server)
  • Parallel systems for staging / test instance or HA instance (high availability)
  • Connectivity (Optioneel): 

   Integratie met uw Track & Trace systeem door gebruik te maken van onze API 

Meer klantgerichtheid door Smart Intelligence

Wenst u informatiemateriaal, deskundig en persoonlijk advies van één van onze medewerkers of een presentatie met een demo? Neem snel en eenvoudig contact met ons op via ons contactformulier.

*Verplicht